Profiel

Lid sinds: 1 apr. 2022

Over
10 Vind-ik-leuks
0 Opmerking
0 Beste antwoord

Ik ben Marlies, vrouw van een lieve man. Mama van Joanna en Elieze.

Zoeker, luisteraar, twijfelaar ook. Denker vaak. Teveel. Intens voeler.

En schrijver. Altijd en overal ben ik schrijver.

Van poëtische teksten over dingen die me raken. En van teksten voor mensen die woorden nodig hebben.


In 2011 werden mijn beide ouders ziek. Jarenlang leefde ik in een spreidstand, tussen zieke ouders en kleine kinderen. En ver over mijn eigen grenzen. Het enige wat ik soms wou, was weglopen. Weg van al het zorgen. Maar er was geen weg naast. Geen ademruimte.


Toen mijn moeder in 2017 haar laatste herfst inging, nam ik zorgverlof. Op datzelfde moment werd ik schrijver in bijberoep. Aan het sterfbed van mijn moeder schreef ik mijn eerste opdrachten. Dat klopte helemaal. Na haar dood zette ik mijn zorgverlof verder voor mijn vader. En toen hij precies een jaar later stierf, besliste ik niet terug te gaan naar mijn oude job maar schrijver te blijven en te zijn.


Een persoonlijke/professionele situatie vorig jaar bracht me aan het wankelen. Deed me twijfelen. Of ik er wel mocht zijn. Of ik mezelf wel mocht zijn. Ik verloor de verbinding met mezelf, met anderen. Raakte uit balans. Lichamelijk en emotioneel. Mijn poëtische teksten stokten ergens tussen hart en hoofd.


Ik wil zo graag vanuit mijn eigen rust en ritme leven, ondernemen. Zacht en toch krachtig zijn. In verbinding met mezelf en met anderen. Dat is makkelijker gedacht dan gedaan. Ik kom van ver, maar altijd dichter bij mezelf. Dankbaar voor alle kleine stappen.

Overzicht
First Name
Marlies
Last Name
Verdoodt
Email
schrijf@marliesverdoodt.be
Phone
0496132874
Birthdate
29-11-1976
Company
Marlies Verdoodt, verbindende copy en verhalen
Telefoonnummer
496132874
Address
Schommen 28, Bonheiden, 2820 Bonheiden, BE

M

Marlies Verdoodt

Meer acties